sint-paulus.jpg

Sint-Paulusprocessie in Opwijk krijgt facelift

maa 22 feb 2016
De jaarlijkse Sint-Paulusprocessie in Opwijk krijgt een facelift. Volgens het organiserende Sint-Paumuscomité zit er sleet op de huidige formule met als gevolg dat de publieke belangstelling de jongste jaren aanzienlijk daalt. Een ervaren professionele regisseur moet het tij nu doen keren.   
 

De jaarlijkse paardenprocessie in Opwijk vindt deze zomer al voor de 114de keer uit en is een begrip in de wijde omgeving. Toch heeft de voorzitter van het Sint-Pauluscomité de voorbije jaren moeten vaststellen dat er wat sleet zit op de formule. Het enthousiasme was duidelijk tanande. Om de stoet nieuw leven in te blazen, besliste de organisatie dan ook om het evenement in een moderner jasje te steken. Die verantwoordelijkheid rust op de schouders van regisseur Carl Deckers.

De regisseur mag de stoet dus naar zijn hand zetten. Hij licht al een tipje van de sluier op. De stoet moet historisch correct worden, er zullen nog meer figuranten meelopen dan nu het geval is en die figuranten zullen hun plaats in de stoet niet langer zelf bepalen.

De Sint-Pauluspaardenprocessie gaat dit jaar uit op zondag 26 juni.