Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sint-Pieters-Leeuw beperkt eigen activiteiten en evenementen

Sint-Pieters-Leeuw beperkt eigen activiteiten en evenementen

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw heeft beslist om een deel van haar activiteiten en evenementen af te gelasten. “De aangescherpte federale coronamaatregelen kunnen op bepaalde evenementen onmogelijk nageleefd worden”, stelt burgemeester Jan Desmeth.

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw schrapt al haar evenementen in openlucht waar meer dan honderd bezoekers worden verwacht en vooral gegeten en gedronken wordt. Indooractiviteiten annuleert de gemeente vanaf meer dan vijftig deelnemers. “Het risico op besmettingen binnen is nu eenmaal hoger. We maken wel een uitzondering voor activiteiten waar de deelnemers stilzitten en niet eten of drinken”, verduidelijkt burgemeester Jan Desmeth.

Het kerstdorp zal niet doorgaan. “De Kerstcorrida en kerstwandeling kunnen we mits aangepaste maatregelen wel laten plaatsvinden. De nieuwjaarsdrink wordt een lentedrink in maart”, voegt Desmeth toe. “Organisatoren en verengingen kunnen nog steeds een aanvraag indienen voor alle activiteiten en evenementen. We zullen dat toetsen aan de verstrengde coronamaatregelen.” De besmettingscijfers in de Zennevallei liggen 19 procent onder het landelijke gemiddelde.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.