Sint-Pieters-Leeuw maakt namen schepenen en hun bevoegdheden bekend

zat 10 nov 2018

In Sint-Pieters-Leeuw is zopas bekend gemaakt wie de schepenen zullen zijn in het nieuwe gemeentebestuur. Op verkiezingsavond zelf was al duidelijk dat N-VA en CD&V opnieuw met elkaar in zee zouden gaan en dat Luk Deconinck (N-VA) opnieuw zou worden voorgedragen als burgemeester. Nu zijn alle functies verdeeld.

Ook de komende zes jaar regeren N-VA en CD&V samen in Sint-Pieters-Leeuw. Ze zien hun nieuwe meerderheid zelfs met één zetel versterkt en vormen nu een coalitie van achttien zetels.

Dat Luc Deconinck (foto) opnieuw burgemeester wordt, was al bekend. In zijn portefeuille: algemene coördinatie algemene en integrale veiligheid, Politie en brandweer, Financiën en Begroting, Burgerlijke stand & bevolking, Juridische Zaken, PR en Communicatie.

Naast het burgemeesterschap krijgt N-VA vier schepenen en CD&V drie. De christendemocraten leveren met Siebe Ruykens ook voorzitter van de gemeenteraad en de OCMW-raad.

Schepenen
 - Bart Keymolen (CD&V) wordt eerste schepen. Hij draagt de bevoegdheden Openbare Werken, Groen, Waterbeheersing, Ruimtelijke Ordening en Omgevingsvergunning.
- Tweede schepen is Jan Desmeth (N-VA). Hij is de komende zes jaar gevoegd voor het OCMW en Sociale Zaken, Cultuur en de Bibliotheek, Erfgoed, Erediensten, Mobiliteit en Verkeer.
- Gunther Coppens (N-VA) krijgt Gemeentelijke Gebouwen en begraafplaatsen, Senioren, Landbouw en ICT.
- An Speeckaert (CD&V) wordt schepen van Onderwijs, Jeugd, Speelpleinwerking, Gezin en kinderopvang.
- Hedwig Smeets (N-VA) wordt schepen van Sport, Lokale economie, Nutsvoorzieningen en Personeel.
- Paul Defranc (CD&V) krijgt Milieu, Afvalbeleid, Vlaams beleid, Integratie, Gelijke kansen, Woon- en grondbeleid
- Marleen De Kegel (N-VA) wordt schepen van Toerisme, Werkgelegenheid, Kunstacademie, Markten, foren en feestelijkheden en Ontwikkelingssamenwerking.

Het bestuursakkoord moet de komende weken vorm krijgen.