Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sint-Pieters-Leeuw stelt zorgkundigen vrij voor omscholing tot verpleegkundige

Sint-Pieters-Leeuw stelt zorgkundigen vrij voor omscholing tot verpleegkundige

Sint-Pieters-Leeuw stelt geïnteresseerde zorgkundigen uit het eigen woonzorgcentrum Zilverlinde een dag in de week vrij om zich om te scholen tot verpleegkundigen. Het gemeentebestuur wil hiermee iets doen aan het actuele tekort aan verpleegkundigen. Het personeelskader van dit WZC voorziet 13 verpleegkundigen, maar heeft er momenteel slechts 7,75 voltijdsen in dienst aangevuld met interims. Twee zorgkundigen starten dit omscholingstraject.

Sint-Pieters-Leeuw betaalt het inschrijvingsgeld van de betrokkenen en betaalt de schooldag uit als een gewone werkdag. De overige dagen moeten zij normaal aan het werk gaan in het woonzorgcentrum. Men dient wel akkoord gaan met het zogenaamde 'scholingsbeding'. Dit stipuleert dat de door de gemeente gedragen kosten terugbetaald moeten worden als men in de loop van de opleiding van job verandert. Twee zorgkundigen werden weerhouden om dit omscholingstraject aan te vatten.

Met dit initiatief wil Sint-Pieters-Leeuw 'twee vliegen in één klap vangen'. Enerzijds kan men hierdoor het aantal verpleegkundigen in het vermelde woonzorgcentrum verhogen. Verpleegkundige is momenteel immers een heus knelpuntberoep. Daarnast biedt het gemeentebestuur de betrokkenen de mogelijkheid om door te groeien in de organisatie en zich op die manier te profileren als een aantrekkelijke werkgever.