SINT-PIETERS-LEEUW: winst voor burgemeester Luc Deconinck (N-VA)

zon 14 okt 2018

In Sint-Pieters-Leeuw komt N-VA versterkt uit de kiesstrijd. De partij van burgemeester Luc Deconinck wint twee zetels. N-VA en CD&V hebben intussen een akkoord gesloten om ook de komende 6 jaar verder te besturen.  Open VLD verliest fors.

 

In Sint-Pieters-Leeuw gaat N-VA van 9 naar 11 zetels. Coalitiepartner CD&V verliest een zetel en strandt op 7 stuks. Grote verliezer is Open VLD dat van z’n drie zetels er maar eentje meer overhoudt. Groen wint een zetel en eindigt op 2 zetels. 

“Onze meerderheid komt versterkt uit de stembusslag. We gaan van 17 naar 18 zetels. De kiezer heeft het gevoerde beleid duidelijk naar waarde geschat. Het is dus logisch dat deze meerderheid op de ingeslagen weg verder gaat”, aldus Deconinck. “De komende dagen zullen we samen bespreken hoe we de bevoegdheden zullen toewijzen en een nieuw inhoudelijk akkoord tot stand brengen”, vult Bart Keymolen van CD&V aan. Gezien het feit dat de N-VA de grootste partij binnen de meerderheid blijft, zal Luc Deconinck opnieuw voorgedragen worden als burgemeester.

Klik hier voor een overzicht van de uitslagen, de zetelverdeling en een overzicht van de populairste politici!

Reacties van winnaars en verliezers krijg je in het nieuws op RINGtv!