Sint-Stevensschool in Negenmanneke mag maandag opnieuw open

zat 25 sep 2021

De Sint-Stevensschool in Negenmanneke heropent maandag opnieuw de deuren. De school in de Leeuwse deelgemeente bleef vrijdag dicht nadat er een doorbraakinfectie werd vastgesteld. “De crisiscel van de gemeente besliste deze namiddag dat de school maandag terug open kan. De testresultaten brachten geen bijkomende besmettingen aan het licht, maar drie klassen blijven nog in quarantaine”, zegt directeur Kathy Vanlinthout.

De Sint-Stevensschool bleef vrijdag dicht nadat er bij vier leerkrachten een coronabesmetting werd vastgesteld. Ook enkele leerlingen zijn besmet, maar die zaten al thuis in quarantaine. Alle leerkrachten van de school testten intussen negatief, waardoor de school maandag opnieuw open kan. “Het is duidelijk dat het om een behoorlijk besmettelijke infectie ging”, zegt directeur Kathy Vanlinthout. “Maar het staat ook vast dat de vaccinatiegraad van meer dan 95% onder het lerarenkorps ervoor gezorgd heeft dat op dit moment ‘slechts’ vier leerkrachten besmet werden.”

De directie wijst dan ook nog eens op het belang van vaccinatie. “We roepen iedereen die nog niet werd gevaccineerd dan ook op om dit toch te overwegen. De gemeente Sint-Pieters-Leeuw en de eerstelijnszone Zennevallei bieden daarvoor nog kansen via de vaccinatiebus die de komende weken op veelbezochte plaatsen in de regio te vinden zal zijn”, besluit Vanlinthout.