Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sinterklaas trekt van Herne en Dilbeek naar Lapland

Sinterklaas trekt van Herne en Dilbeek naar Lapland

Misschien heeft u vannacht ook voetstappen gehoord op het dak. Wellicht was er geen reden tot ongerustheid want het is vandaag 6 december en dan brengt Sinterklaas pakjes bij de brave kinderen. Vanochtend hield hij even halt in Herne en Dilbeek. Morgen reist hij door naar Lapland.

Ondanks een lange nacht pakjes ronddragen, hebben Sinterklaas en vijf van zijn Pieten een gaatje gevonden in hun agenda voor een bezoek aan de basisschool van De Markevallei in Herne. De leerlingen verwelkomden de kindervriend met muziek en dans. Maar een aantal van hen werden toch wel wat zenuwachtig toen Sinterklaas zijn grote rode boek bovenhaalde. Achteraf bleef die ongerustheid nergens voor nodig.

Om zijn doortocht wat sneller te laten gaan, nam Sinterklaas vervolgens de helikopter richting Dilbeek. En daarna gaat de tocht merkwaardig genoeg naar Lapland. “Nadat alle kindjes zijn bezocht, alle cadeautjes zijn geleverd gaan we toch nog een beetje vakantie nemen en dan pas gaan we naar Spanje. Want in Spanje is het nog niet zo heel warm. Daarom gaan we eerst even lekker uitrusten in Lapland bij de Kerstman. Uiteindelijk zijn we allemaal familie”, aldus Sinterklaas. Alleen vrezen we dat de Sint zich niet goed geïnformeerd heeft want in Lapland is het uiteraard nog veel kouder dan in Spanje.