SK Nossegem zoekt dringend jeugdtrainers

vrij 22 okt 2021

Voetbalclub SK Nossegem zit met de handen in het haar. De club zoekt dringend trainers die de jeugdploegen willen coachen. De tweede provincialer wil geen spelers weigeren, maar als er niet snel iets verandert, kan het niet anders. Gelukkig springen voorlopig enkele ouders in de bres.

“Ongeveer een derde van onze ploegen zoekt nog een trainer,” weet communicatieverantwoordelijke Stefanie De Mol van SK Nossegem. “Voorlopig zijn er een aantal ouders die trainingen willen geven, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling.” Nossegem telt 70 jeugdspelers, drie van de acht ploegen zit zonder coach. “Het blijkt een algemeen probleem te zijn dat ook andere clubs treft. Bovendien krijgen wij ook nog eens spelertjes over de vloer die in hun eigen club ook geen trainer hebben.”

Ook in andere sporttakken doet het fenomeen zich voor. Volgens de Vlaamse Trainersschool haakte vorig jaar meer dan een vijfde van alle sporttrainers af. Bij Nossegem doen ze alvast een warme oproep om je kandidaat te stellen als trainer.