slachtoffers_zaventem.jpg

Slachtoffers Zaventem richten slachtoffervereniging op

maa 12 dec 2016

Twee familieleden van een slachtoffer van de terreuraanslag op 22 maart op Zaventem hebben de slachtoffervereniging V-Europe AISBL opgericht. Dat meldt La Libre Belgique. Hun doel is de familieleden van de slachtoffers te verenigen. De initiatiefnemers willen ook werk maken van een betere communicatie met de verschillende autoriteiten. 

Fabienne Vansteenkiste was een van de werknemers op de luchthaven van Zaventem die bij de terreuraanslag van 22 maart om het leven kwam. Haar broer Philippe en haar echtgenoot Eddy Van Calster hebben nu de slachtoffervereniging V-Europe AIBSL opgericht.

De familieleden hekelen de eindeloze administratieve stappen die ze moeten doorlopen en dit door een gebrek aan coördinatie tussen de verschillende bestuursniveaus. Zo werd Van Calster nooit officieel op de hoogte gebracht van het overlijden van zijn vrouw. De familieleden betreuren het dan ook dat er in ons land geen nationaal hulpcentrum voor de familieleden van de slachtoffers bestaat. In Frankrijk is dit bijvoorbeeld wel het geval. De twee oprichters van V-Europa hopen ook gehoord te worden door de parlementaire onderzoekscommissie.