Sociaal overleg bij UPS Diegem zit muurvast

woe 4 sep 2019

Na meer dan zes maanden zit het sociaal overlg bij UPS Diegem nog altijd muurvast. Dat blijkt uit overleg tussen de directie en vakbonden. De directie wil in Diegem 94 jobs schrappen 17 andere conctracten inkorten van een voltijdse naar een deeltijdse baan.

Koerierdienst UPS wil de nachtshift vanuit Diegem verhuizen naar een nieuwbouw in Eindhoven. Dat zou gepaard met aanzienlijk banenverlies. "Vooraleer over het aantal te schrappen jobs te praten, eisen wij dat de verhuis naar Eindhoven beargumenteerd wordt en aangetoond wordt dat UPS hierdoor kosten kan besparen", zegt vakbondssecretaris Hans Elsen.

De vakbonden kunnen leven met het feit dat het bedrijf activiteiten wil overbrengen naar Eindhoven aangezien daar zwaar geïnvesteerd wordt. "Maar de verhuis van de administratie naar vestigingen in Sarajevo, Dublin en Polen? Daar stellen we ons heel wat vragen bij", aldus Elsen.

De vakbonden vrezen ook dat de verhuis een eerste stap is in definitieve sluiting van de vestiging in Diegem. De vakbonden eisen dan ook een strategisch plan voor de komende vijf jaar. Bij UPS in Diegem werken zo'n 900 mensen.