'Spookwoning' in Dilbeek is volledig leeggehaald

woe 5 dec 2018

De beruchte 'spookwoning' aan de Lenniksebaan in Itterbeek (Dilbeek) is volledig leeggehaald door een professionele firma. Binnenkort wordt het huis wellicht ook gesloopt. Zo wil men voorkomen dat Brusselse jongeren in de buurt nog rondwaren. Tijdens de voorbije weken deed het gerucht de ronde dat zich in die woning geld en kostbare voorwerpen bevonden. Het bericht staat te lezen in Het Laatste Nieuws. 

Via de sociale media werd het nieuws verspreid dat de voormalige dokterswoning aan de Lenniksebaan 'behekst' zou zijn en dat ze vol geld zou liggen. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuur en op een paar dagen tijd zakten tientallen jongeren uit het Brusselse naar Dilbeek af om er de woning te doorzoeken. Al snel liep de toestand uit de hand. De jongeren zorgden voor een onveiligheidsgevoel in de buurt, de politie van Dilbeek zag zich genoodzaakt om rond de woning te patrouilleren.

Maar nu komt er blijkbaar schot in de zaak. Vorige week zat de eigenaar van de woning, een chirurg, rond de tafel met het gemeentebestuur en de politie van Dilbeek. De man besliste om de woning leeg te maken en de woning verdwijnt binnenkort ook onder de sloophamer. Gisteren is eern firma al begonnen met het leeghalen van de villa. Eerst moest flink worden schoongemaakt want zowel in als buiten het huis lagen stapels afval en ook uitwerpselen. Tijdens de werken hield de politie de hele tijd een oogje in het zeil.

Burgemeester Willy Seghers (N-VA) hoopt dat er nu een einde komt aan de wilde verhalen rond de spookvilla. De politie blijft de komende dagen nog wel present. In totaal zijn in de zaak al ongeveer 80 jongeren gearresteerd.