sportraad_affligem.jpg

Sportraad Affligem huldigt voormalig profwielrenner Willy Teirlinck

vrij 5 apr 2019

De nieuwe sportraad van Affligem reikte tijdens het zogenaamde Sportcafé een Life Time Award uit aan voormalig profwielrenner Willy Teirlinck. Ook andere sporters uit de gemeente werden in de bloemetjes gezet.

 

Affligem kent heel wat getalenteerde sporters in allerlei disciplines. De bekendste is wellicht Willy Teirlinck (70). Hij in zijn carrière als wielrenner maar liefst 95 profwedstrijden, onder meer een aantal etappes in de Ronde van Frankrijk. Teirlinck is nu aan zijn tweede profcarrière begonnen, bij de groep van zeventigplussers. De bezieler van de wielerpiste in Affligem is ook al vijftien jaar clubsecretaris en drijvende kracht bij de Dokter Tistaertvrienden. De sportraad wou hem daarvoor expliciet bedanken. Teirlinck reageerde emotioneel op zijn onverwachte award. Het publiek bekroonde de prijs nog eens extra met een staande ovatie.

Laureaten
Ook heel wat andere atleten werden gehuldigd. Onder meer de fairplay-prijzen, de prijsuitreiking voor de scholenveldloop en de beloning voor de deelnemers van de zomerzoektochten stonden op het programma. De sportlaureaten 2018 zijn Raymond Van Paemel (atletiek), Lieselotte De Bisschop (duivensport), Stijn De Backer (zwemmen), Finn Deprez en Roy Dixon (karate), Tibo Nevens (wielrennen), Pascal Van den Haute (voetbalscheidsrechter), Eddy Wittenberg (vissen) en Michel Meysman (mountainbike), Els Callebaut (petanque), Eddy Mus (petanque), Jan Borms (petanque), Fanny en Vicky De Plecker (petanque) en Wanda Dehing (petanque, de U15 van Eendracht Hekelgem en zaalvoetbalclub Rookies Affligem.

foto: sportraad Affligem, met het in het midden Willy Teirlinck.