Stad Vilvoorde opent START.huis: “Starters laten proeven van ondernemen”

din 10 mei 2022

In het centrum van de stad Vilvoorde is START.huis opengegaan. Het pand waar vroeger Blokker een filiaal had wordt tijdelijk gehuurd door de stad en ter beschikking gesteld aan beginnende ondernemers. “Ideaal om je idee, project, of product uit te testen en te proeven van het ondernemen”, zegt schepen voor Economie Didier Cortois.

Met START.huis schakelt de stad Vilvoorde een versnelling hoger bij het ondersteunen van startende ondernemers. Het komt naast de samenwerking met Broeilab, dat voor starters leegstaande handelspanden zoekt en de gratis ondersteuning van het Startersloket. “Met het START.huis zetten we een volgende belangrijke stap in ons startersbeleid”, zegt schepen voor Economie Didier Cortois. “We kunnen voortaan een fysieke ruimte aanbieden voor wie wil proeven van het ondernemerschap, zonder dat starters meteen een volwaardig handelshuurcontract moeten aangaan.”

In het START.huis zal je als beginnende ondernemer een paar vierkante meter kunnen huren op maandbasis. “Ideaal om je idee, project, of product eens uit te testen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kan je live proeven van het ondernemen. We houden de drempel heel bewust zo laag mogelijk om iedereen een kans te geven”, aldus Cortois.