Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stationsomgeving Weerde krijgt grondige make-over

Stationsomgeving Weerde krijgt grondige make-over

De stationsomgeving in Weerde, bij Zemst, wordt vanaf vandaag grondig vernieuwd. Er komen extra plaatsen voor fietsen en wagens. Het centraal plein wordt autoluw.

De gemeente Zemst, de NMBS en De Werkvennootschap willen de stationsomgeving in Weerde veiliger en comfortabeler maken voor reizigers en bezoekers. “We willen reizigers stimuleren om met de fiets te komen en breiden daarom de fietsenstalling uit van 256 naar 392 plaatsen”, laat De Werkvennootschap weten. “Een dubbelrichtingfietspad zal de Damstraat verbinden met de Vredelaan.”

Het aantal parkeerplaatsen voor wagens wordt opgetrokken tot 252. Het centraal stationsplein zal autoluw gemaakt worden. Groenzones zullen het plein verfraaien. “Na afloop van de herinrichting kunnen auto’s het station enkel bereiken via de Damstraat”, aldus De Werkvennootschap. “Op dat kruispunt komen verkeerslichten.”

De herinrichting zal begin volgend jaar afgerond zijn. “Aan de sporen en het stationsgebouw verandert niets. Het station blijft steeds toegankelijk tijdens de werken”, besluit De Werkvennootschap.