Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Steeds meer sportclubs uit Vlaamse Rand vragen ondersteuning bij Nederlandstalige werking

Steeds meer sportclubs uit Vlaamse Rand vragen ondersteuning bij Nederlandstalige werking

Sportclubs uit de Vlaamse Rand gaan steeds vaker op zoek naar ondersteuning voor hun Nederlandstalige werking. Dat blijkt na een vraag van Vlaams Parlementslid Inez De Coninck aan minister van Vlaamse Rand en Sport Ben Weyts. De sportclubs kloppen daarvoor aan bij vzw De Rand.

De voorbije jaren lanceerde vzw De Rand onder meer een voetbalwoordenboekje, speldozen en filmpjes. Sportclubs en lokale besturen kunnen dat materiaal gebruiken om anderstalige leden en hun ouders een oefenkans Nederlands te bieden. “Sportclubs zijn de laagste participatiedrempels voor nieuwkomers door de internationale bekendheid van vele sporten”, klinkt het in een antwoord van Vlaams minister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Inez De Coninck. “We merken dat steeds meer sportclubs op zoek gaan naar ondersteuning van hun Nederlandstalige werking."

26 sportclubs uit de Vlaamse Rand bestelden boekjes en speldozen bij vzw De Rand. De wesbite www.boestjesportclub.be werd door bijna 2.000 unieke bezoekers bezocht. De vzw begeleidde de voorbije jaren 14 clubs intensief en op clubniveau bij hun activiteiten.