joren_benefiet.jpg

Steenhuffel organiseert benefiet om Dagmar en Lowie er bovenop helpen na overlijden jonge papa Joren

din 10 jan 2023

In Steenhuffel wordt een grote benefietactie georganiseerd voor mama Dagmar Van de Voorde en haar 1-jarige zoontje Lowie. Papa Joren De Boeck overleed in november aan de gevolgen van leukemie, kort voor zijn dertigste verjaardag. Nu dreigt een financieel debacle voor de mama en Lowie en dus wordt een grote hulpactie opgezet.

Papa Joren De Boeck en Dagmar Van de Voorde waren gelukkig samen met hun zoontje Lowie. Alleen werd Joren ziek. “Ze hadden samen verbouwd”, zegt broer Brent De Boeck, de jongere broer van Joren. “De woning was in volle verbouwing. Maar Joren werd ziek. Hij klaagde plots over bloed in zijn urine. Je denkt er eigenlijk niet zo over na. Maar er was veel meer aan de hand. Mijn broer had geen bloedplaatjes meer, er moest een beenmergpunctie komen, het was allemaal zeer precair en dringend. En dan was er enkel nog ziekenhuisopname in dringende verzorging. We mochten Joren ook enkel zien via videocall of op afstand in quarantaine. Het kwam niet meer goed.”

Een paar dagen na de diagnose overleed Joren. “Dat is heel moeilijk om te verwerken. Hij was vrijdag voordien nog gezond thuis, dinsdag daarop ging het heel snel. Dan een hersenbloeding, verdere medische problemen. We zijn er allemaal kapot van. Voor een goed begrip: we hebben wel veel respect voor de behandelende artsen en specialisten. Maar Joren is op een bepaald moment hersendood verklaard. Er was niet veel tijd om te regelen We proberen Jorens dood te aanvaarden, maar dat is zeer moeilijk. Dit kan je geen plaats geven. Dit blijft zoeken. Voor altijd.”

Na de emotionele klap voor vriendin Dagmar en hun zoontje Lowie volgt nu ook een financiële. “Een kind van minder dan één jaar kan toch geen successierechten betalen?”, zegt broer Brent. “Maar de realiteit is er wel. Om die woning te kunnen blijven houden, zodat Dagmar en Lowie in dat huis kan blijven wonen, is alle hulp welkom. We doen een tombola met truitjes van onder meer Eddy Merckx, Vincent Kompany en Wout Van Aert en we organiseren een spaghettislag op 29 januari in ’t Concept in Steenhuffel. Het is de plaats waar Joren zeer actief is geweest in de dartsclub.”