Stembureaus zijn open

zon 14 okt 2018

De stembureaus zijn zonet opengegaan. In de gemeenten waar er nog met potlood en papier wordt gestemd, heeft u tot 13u de tijd om uw bolletjes te kleuren. Waar er elektronisch wordt gestemd, is dat tot 15u.

Na een wekenlange campagne bent u vandaag zet. We stemmen voor de een nieuwe gemeenteraad en en een nieuwe, afgeslankte provincieraad in 29 van de 35 gemeenten van Halle-Vilvoorde. In de 6 faciliteitengemeenten rond Brussel moeten de kiezers ook nog voor de OCMW-raad stemmen. Daar wordt het OCMW namelijk niet ingekanteld in de gemeenten. In Affligem, Asse, Dilbeek, Grimbergen, Halle, Hoeilaart, Kampenhout, Kraainem, Lennik, Liedekerke,  Machelen, Merchtem, Opwijk, Overijse, Steenokkerzeel, Ternat, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst gebeurt het stemmen met de computer. In Bever, Beersel, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Linkebeek, Londerzeel, Meise, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw is dat zoals vanouds nog met potlood en papier.

Benieuwd naar de uitslagen en reacties van winnaars en verliezers? Kijk dan vanaf 15u naar RINGtv voor live-uitzendingen. De hele dag lang kunt u het verkiezingsnieuws ook volgen op RINGtv.be. Via de zoekfunctie kunt u gemakkelijk naar het verkiezingsnieuws uit uw gemeente surfen.