merriepollare.png

Steun gezocht voor bevalling verwaarloosde merrie

don 27 dec 2018

Wie nog wat kerstbudget over heeft en/of dieren in nood een warm hart toedraagt, kan misschien even deze oproep lezen van de Ark van Pollare uit Lennik.   

Eerder deze week haalde de vzw Ark van Pollare, op vraag van de politiezone Pajottenland en Dierenwelzijn Vlaanderen, een paard weg bij een oudere man in Bever. De merrie was duidelijk verwaarloosd (koorts, kapotte hoeven, onverzorgde wondes, ontstoken ogen). Het dier dat bij haar stond, lag zelfs dood op de weide. Rika (zie foto) is al 24 jaar oud maar drachtig.

Om het dier te redden, zoekt de vzw crowdfunding. Zo kunnen alle nodige zorgen voor de bevalling voorgeschoten worden en later op de eigenaar worden verhaald. Naast de medische zorgen om de merrie op kracht te laten komen, is ook onder meer een geboortealarm voor paarden nodig, zodat de verzorgers verwittigd worden als de merrie weeën krijgt.

De Ark van Pollare, die op 9 januari uit Ninove verhuist naar een nieuwe locatie in Lennik, hoopt op nog wat warme steun voor het behoeftige dier. Wie wil steunen, kan dat, met vermelding ‘Rika’ op rekeningnr BE71 3631 3202 9669 op naam van Ark van Pollare vzw.