strmbk.png

STRMBK: kortfilm van, met en door jongeren

din 24 sep 2019

De kortfilm STRMBK van regisseur Stefaan Borremans, in het dagelijkse leven politieagent bij de politiezone Grimbergen, is dit weekend vier keer vertoond geweest in het Cultuurcentrum Strombeek. “Ik hoop dat STRMB zijn weg vindt naar de scholen. Deze film moet werken als preventie”, zegt regisseur Stefaan Borremans.

STRMBK is een film van, met en door jongeren in de Vlaamse rand. Voor de inhoud van de kortfilm liet de regisseur zich inspireren door de problematiek van de hangjongeren in Stombeek, een problematiek die dankzij een constructieve aanpak uitmondt in een positief en inspirerend verhaal.

“Ik wou deze film maken omdat ik hem heel belangrijk vind. Er is een gezonde dosis preventie aan verbonden. Uit mijn ervaring als agent weet ik dat repressie alleen niet werkt. Bovendien vind ik het belangrijk dat de jongeren positief benaderd worden. Dit is hun verhaal, hun film”, zegt regisseur Stefaan Borremans.

Ook de jongeren onthouden die positieve boodschap. “Wij hebben allemaal wel criminele zaken uitgestoken in het verleden. Als jongere vond ik het moeilijk om te luisteren en te doen wat anderen zeiden. Het goede voorbeeld moet ons getoond worden. Daarom is deze film belangrijk”, zegt hoofdrolspeler Mehdi Hanini.

De film werd dit weekend vier keer vertoond in CC Strombeek en drie keer was de voorstelling uitverkocht. “We hebben vastgesteld dat de kortfilm zijn weg vindt naar de scholen. Vanuit de jeugdinstelling is er ook al interesse. Deze film moet werken als preventie”, besluit regisseur Stefaan Borremans.