28844_stroomcabine.png

Stroomcabine Bergensesteenweg St-Pieters-Leeuw gesaboteerd

vrij 17 apr 2015

Vandalen hebben woensdagnamiddag een stroomcabine in de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw gesaboteerd. Dat schrijft De Standaard. De handelaars in de buurt zaten een uur zonder stroom.

Licht plots uit

Woensdag viel rond 16u45 de stroom uit bij verschillende handelszaken langs de Brusselsesteenweg in St-Pieters-Leeuw. Sommigen moesten daardoor vroegtijdig sluiten. De stroomonderbreking werd veroorzaakt door een defect in de stroomcabine van elektrozaak Fabelec. Daar was een luide slag te horen, waarna er rook en vlammen uit de cabine kwamen.

Daders voorlopig spoorloos

Het defect werd wellicht moedwillig veroorzaakt. Getuigen zagen drie personen de cabine binnengaan, wat overigens levensgevaarlijk is, maar voorlopig weet de politie nog niet wie dat waren. Er wordt wel met een beschuldigende vinger naar het nabijgelegen woonwagenpark gewezen. Daar zou de politie eerder die dag al ter plaatse zijn geweest omdat de rondtrekkenden illegaal stroom aan hat aftappen waren van het net. Maar zelf ontkennen ze elke betrokkenheid met dit voorval.