Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

TAK bezorgt folders ‘Citoyens de Zaventem’ terug aan FDF

TAK bezorgt folders ‘Citoyens de Zaventem’ terug aan FDF

In Zaventem hebben leden van het Taal Aktie Komitee tijdens de gemeenteraad enkele honderden Franstalige folders van de ‘Citoyens de Zaventem’ overhandigd aan de FDF’ers van de UF-fractie. 

De officiële uitgever van het pamflet is Patrick Van Cauwenberghe, de vroeger UF-leider in de gemeenteraad van Zaventem. In het pamflet wordt een initiatief aangekondigd dat Franstaligen in Zaventem zal helpen om hun rechten als 'citoyens' uit te oefenen. Men biedt onder meer gerechtelijke en administratieve hulp aan.

“Het logo van de vzw Citoyens de Zaventem mag dan wel een vredesduif afbeelden, het pamflet kan alleen maar gelezen worden als een regelrechte oorlogsverklaring aan het Vlaams karakter van Zaventem”, zegt Roel De Leener van het TAK. Volgens hem is de folder overduidelijk het werk van burgemeester Olivier Maingain (FDF) van buurgemeente Sint-Lambrechts-Woluwe.

Uit protest verzamelde het TAK honderden folders en overhandigde die gisteravond aan de FDF’ers van de UF-fractie in de Zaventemse gemeenteraad. Eerder leverden ook CD&V en N-VA scherpe kritiek op de folders. (Bekijk ook de reportage CD&V en N-VA hekelen Franstalige folder 'Citoyens de Zaventem')