parking_station2.jpg

Te nauwe parkings aan station Ternat

din 24 maa 2015

In Ternat is er heel wat commotie over de nieuwe parking aan het station. De parkeerplaatsen zijn te smal, oordelen de pendelaars. Automobilisten moeten vaak halsbrekende toeren uithalen om in of uit hun wagen te geraken. De gemeente Ternat gaat met de NMBS bekijken of de parkeerplaatsen kunnen worden verbreed.

“Onlangs heb ik het geluk gehad dat de auto rechts van mij ook vertrok. Daardoor kon ik via de passagierszijde in mijn wagen kruipen. Anders was het me niet gelukt of had ik wellicht  de autodeur beschadigd”, vertelt An Van De Perre die dagelijks in Ternat de trein neemt. Door de beperkte ruimte zijn er ook heel wat pendelaars die gewoon 2 plaatsen in beslag nemen.

De parking is eigendom van de NMBS, maar werd aangelegd in overleg met de gemeente Ternat. Die vindt het probleem overroepen. Volgens schepen Borremans staan ook heel wat auto’s niet in het midden van de parkeerplaats. En dat schept natuurlijk problemen voor de volgende. 

Maar de gemeente wil het probleem in ieder geval bespreken tijdens de eerstvolgende evaluatievergadering met de NMBS. RINGtv doet vanavond zelf de test in het nieuws vanaf 18u.