Ternat denkt aan pop-up sporthal

don 28 mei 2015

Ternat wil een pop-up sporthal openen. Zo'n tijdelijke sporthal moet de lokale sportclubs uit de nood helpen tijdens de langdurige renovatie van het huidige sportcentrum in 2016.

 

Sportcentrum jaar dicht

In september 2016 gaat het verouderde sportcentrum van Ternat, met polyvalente zaal en zwembad, een jaar lang dicht voor grondige renovatiewerkzaamheden. (lees ook: 'Sportcentrum en zwembad Ternat een jaar lang dicht') Om de lokale sportclubs niet in de kou te laten staan, is het gemeentebestuur op zoek gegaan naar alternatieven.

Pop-up sporthal

Burgemeester Ronald Parys belooft dat er een oplossing komt voor die clubs en hij denkt daarbij aan een pop-up sporthal. Volgens de burgemeester kunnen de zwemclubs perfect uitwijken naar de omliggende zwembaden, maar kunnen de andere clubs niet terecht in de sportinfrastructuur van de omliggende gemeenten, alle sportzalen zitten al vol.

Zoeken naar locatie

Daarom stelt hij nu voor om een tijdelijke sporthal ter beschikking te stellen van de lokale clubs. 'Een prefab sportzaal behoort tot de mogelijkheden. Budgettair en logistiek zou het geen probleem mogen vormen', aldus Parys. Het is alleen nog zoeken naar een geschikte locatie. Het schepencollege denkt aan het voetbalplein aan Bareel, de Redevko site in het industriepark of in het centrum van Wambeek.