thomas_foket_1_0_1_0.jpg

Thomas Foket op weg naar Stade Reims

din 28 aug 2018

Thomas Foket uit Sint-Pieters-Leeuw verruilt zo goed als zeker KAA Gent voor Stade Reims, dat vorig jaar kampioen werd in de Franse 2de klasse. De Fransen leggen zo'n 3,5 miljoen euro op tafel voor de rechtsachter.

Op enkele komma’s na is de deal tussen Stade Reims en KAA Gent rond. Foket heeft een akkoord met de Franse club en heeft zijn medische testen al met succes afgelegd. Gent wil dat Foket donderdag nog speelt in de Europa League-wedstrijd tegen Bordeaux, maar is bereid daarna de Leeuwenaar te laten gaan.

Stade Reims betaalt 3,5 miljoen euro voor Thomas Foket. Reims is met zes landstitels één van de succesvolste Franse clubs. De laatste titel dateert wel uit 1962.

Foket krijgt daarmee met een jaar uitstel dan toch zijn transfer naar het buitenland. Vorig seizoen speelde hij bijna bij Atalanta Bergamo, totdat de Italianen bij de medische keuring van Foket een hartafwijking vaststelden en de transfer afbliezen. Foket onderging een hartoperatie en stond maanden aan de kant.

Intussen heeft KAA Gent al de nodige versterking voor de verdediging gevonden in andere regiogenoot. Liedekerkenaar Timothy Derijck maakt de overstap van Zulte-Waregem.