brabantse_pijl_wellens.png

Tim Wellens sterkste in Brabantse Pijl

woe 11 apr 2018

Tim Wellens heeft 58e Brabantse Pijl gereden, traditioneel de overgang van de kasseiklassiekers naar de klimklassiekers. Colbrelli – de winnaar van vorig jaar werd tweede, Wellens ploegmaat Tiesj Benoot derde.

De wedstrijd begon emotioneel. De renners van Veranda's Willems vochten tegen de tranen tijdens het herdenkingsmoment voor de betreurde Michael Goolaerts, die zondagavond overleed nadat hij tijdens Parijs-Roubaix een hartstilstand kreeg.

Dries De Bondt uit Londerzeel wil z'n overleden ploegmaat eren met een goeie prestatie en demarreert als eerste. Hij krijgt het gezelschap van nog 6 anderen. Samen rijden meer dan 150 kilometer in de aanval. Tijdens de 3 plaatselijke ronden van meer dan 20 kilometer in Overijse worden ze gegrepen.

Daarna probeerden de Belg Tosh Van der Sande en de Australiër Haig te ontsnappen, maar ook zij konden niet voorop blijven. Met nog 8 kilometer te gaan, acht Tim Wellens zijn moment gekomen. De renner van Lotto Soudal pakt al snel 20 seconden voorsprong en geeft die niet meer af.

Na een rit en de eindzege in de Ronde van het Baskenland eerder dit seizoen wint hij nu ook de Brabantse Pijl, voor Colbrelli en Benoot.