voetbal_strombeek3.jpg

Toch nieuwe terreinen voor FC Melsbroek

woe 1 jul 2015

FC Melsbroek heeft een nieuw voetbalveld gevonden. De club zat tot nu op terreinen van Brussels Airport Company langs de Haachtsesteenweg, maar moet daar weg. De gemeente heeft nu de gronden aan de overkant van de steenweg aangekocht.

 

Toekomst lijkt verzekerd

Een jaar geleden kreeg het bestuur van FC Melsbroek te horen dat de club moest verhuizen. BAC, de eigenaar van de terreinen, wilde er gebouwen op zetten. Volgens de concessieovereenkomst kreeg de club en jaar om een nieuwe grond te vinden, waarop Brussels Airport dan de nieuwe infrastructuur moest bekostigen. 

De gemeente probeerde al langer de gronden aan de overzijde te verwerven, maar dat verliep stroef. Ondertussen is de verkoop dan toch rond. Brussels Airport heeft ook al een bouwvergunning voor de bouw van de voetbalinfrastructuur. De toekomst van FC Melsbroek lijkt hiermee verzekerd.

In augustus voetbalvelden inzaaien

"We hebben ondertussen het ontwerp van onder meer de kantine klaar en als beide partijen akkoord gaan, dan kunnen we in augustus al starten met het inzaaien van de voetbalvelden", zegt Anke Fransen, woordvoerster van Brussels Airport, in Het Laatste Nieuws. "Begin volgend jaar zouden we dan de andere infrastructuur bouwen, zodat de club in augustus volgend jaar kan verhuizen. Lukt dat niet, dan kan de club nog wat langer op haar huidige terreinen terecht."

Niet eerlijk behandeld

Toch is niet iedereen tevreden. Voorzitter van FC Melsbroek Henri Vandervorst had gehoopt op drie velden, de club krijgt er maar twee. "Ik heb het gevoel dat we niet eerlijk behandeld zijn", zegt de voorzitter. "Maar we konden niet anders dan met de verhuizing in te stemmen, want anders was het gedaan met de voetbalclub en stonden al onze spelers op straat."