Tot 36 maanden cel voor cannabiskwekers in Heikruis

vrij 29 jul 2022

Twee Oost-Europeanen zijn veroordeeld tot celstraffen van 20 en 36 maanden voor hun betrokkenheid bij het uitbaten van een cannabisplantage in Heikruis. In het leegstaande pand, waar vroeger de horecazaken Marcello’s en Gemelli gevestigd waren, werden zo’n vijfhonderd cannabisplanten gekweekt.

 

De twee beklaagden, een 34-jarige Kosovaar en een 57-jarige Serviër, werden op 5 februari opgepakt toen de politie het gebouw langs de Steenweg Asse was binnengevallen. De speurders voerden al een tijdje een onderzoek, nadat was gebleken dat er een sterke cannabisgeur hing en uit nazicht aan het licht was gekomen dat het elektriciteitsverbruik er zeer hoog lag.

Bij de inval stootte de politie op een professioneel ingericht cannabisplantage waar zo’n vijfhonderd planten werden geteeld. Een van de verdachten was nog maar enkele dagen aan het werk in de plantage. Hij werd vrijdag veroordeeld tot 20 maanden cel. De tweede beklaagde woonde in het pand en had meegeholpen met de opbouw van de plantage. Hij kreeg een celstraf van 36 maanden opgelegd. De rechtbank verklaarde ook 55.000 euro verbeurd, het geld dat de twee verdachten hadden verdiend met hun illegale praktijken.