Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tour Elentrik tovert elektriciteitskasten om tot kunstwerken

Tour Elentrik tovert elektriciteitskasten om tot kunstwerken

Lokale en professionele kunstenaars toverden afgelopen jaar 25 nutsvoorzieningskasten in Opwijk om tot heuse kunstwerken. Langs die street artwerken is een route van 16 kilometer uitgestippeld. “Op deze manier brengen we kleur in het straatbeeld”, stelt schepen van Cultuur Jan Couck.

Steeds meer gemeenten laten hun grijze elektriciteitskasten in een laagje verf hullen. Ook Opwijk sprong op de kar van Tour Elentrik, een initiatief van het Leuvense kunstenaarscollectief Treepack. “Sinds 2013 profileren we ons als kunstzinnige gemeente”, vertelt schepen van Cultuur Jan Couck. “Tour Elentrik is een mooie aanvulling op ons kunstparcours.”

25 elektriciteitskasten werden in een kleurrijk jasje gestoken. Sommige kunstwerken zijn geïnspireerd op de omgeving, zoals de Brabantse beek, maar vaak neemt de fantasie van de kunstenaar de bovenhand. “Een fiets- en wandelroute van 16 kilometer neemt je langs alle kunstwerken. Op de website www.vrijetijd.opwijk.be kan je de route downloaden”, vult Sabine Caluwaert van de Dienst Cultuur en Toerisme aan.