tractorsluis.jpg

Tractorsluizen maken sluipverkeer tussen Beert en Halle onmogelijk

maa 8 jul 2019

De stad Halle heeft in de Beertsestraat en de Pachtersweg twee tractorsluizen geplaatst. Die moeten het sluipverkeer uit de landelijke straten weren. Alleen tractors, fietsers en voetgangers kunnen zonder problemen voorbij de sluizen.

De straten tussen Halle en de Pepingse deelgemeente Beert kregen in het verleden dagelijks honderden wagens te slikken. Daarom werd eind vorig jaar een nieuwe verkeersregeling ingevoerd, maar die werd onvoldoende gerespecteerd. 

"Vooral voor kwetsbare weggebruikers bleef de situatie er gevaarlijk omdat ze op de smalle Beertsestraat moeilijk het autoverkeer kunnen kruisen. Bovendien maakte aardig wat sluipverkeer een ommetje via de nabijgelegen Pachtersweg om de nieuwe verkeersregeling te omzeilen", laat de stad Halle weten in een persbericht.

De tractorsluizen bannen het sluipverkeer nu definitief. Verder wordt ook de signalisatie aangepast. Die maakt voortaan duidelijk dat doorrijden geen zin meer heeft. De plaatsing van de tractorsluizen werd volgens de stad Halle vooraf afgetoetst met de veiligheidsdiensten en een delegatie van landbouwers uit de omgeving.