Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Treinreizigers Liedekerke krijgen hulp in postkantoor bij aanvraag abonnement

Treinreizigers Liedekerke krijgen hulp in postkantoor bij aanvraag abonnement

In het postkantoor van bpost in Liedekerke kunnen treinreizigers vanaf december geholpen worden bij het invullen van de formulieren om een abonnement of een verminderingskaart aan te vragen. Het gaat om een proefproject.

NMBS wil tegen het einde van het jaar meer dan veertig loketten sluiten. Ook in het station van Liedekerke verdwijnt het loket. “We zetten meer en meer in op digitale oplossingen”, vertelt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman, “maar in Saint-Ghislain en Liedekerke starten we vanaf 1 december met een proefproject in samenwerking met bpost.”

Treinreizigers kunnen hulp vragen in het postkantoor bij het invullen van de formulieren om een abonnement of een verminderingskaart aan te vragen. De verschillende aanvragen worden door bpost naar de klantendienst van NMBS gestuurd. Die rondt de aanvraag samen met de betrokken reiziger af. “Deze samenwerking lijkt mij nuttig om in het bijzonder de dienstverlening voor oudere mensen of minderbedeelden te verbeteren”, juicht minister van Mobiliteit Georges Gilkinet het proefproject, dat in de loop van volgend jaar geëvalueerd wordt, toe.

Foto: NMBS
 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.