Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee miljoen euro subsidies voor meer groen in de Vlaamse Rand

 

Twee miljoen euro subsidies voor meer groen in de Vlaamse Rand

De Vlaamse Regering lanceert een projectsubsidie voor meer toegankelijk groen in de Vlaamse Rand. Hiermee wil ze lokale besturen, verenigingen en organisaties aanmoedigen om de leefkwaliteit van de bewoners een boost te geven. In het totaal maken Vlaamse ministers Ben Weyts en Zuhal Demir twee miljoen euro vrij.

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) en Vlaams minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) lanceerden hun nieuwe projectsubsidie op Wereldbosdag. Met de subsidies wil de Vlaamse overheid het aanbod van toegankelijke en belevingsvolle natuur voor de randbewoners vergroten. Sinds de coronacrisis beseft de samenleving meer dan ooit hoe belangrijk natuur en een gezonde leefomgeving is voor hen.

In het totaal maakt de Vlaamse overheid twee miljoen euro vrij voor lokale besturen, verenigingen en organisaties. Met dat geld kunnen zij hun groene plannen realiseren. “We willen niet alleen behouden wat we hebben, we willen ook zorgen voor éxtra groen en éxtra bomen in de Vlaamse Rand”, zegt minister Weyts. “Het groene karakter van de Rand zal zo verder versterkt worden. En alle inwoners van onze mooie regio zullen nog meer kunnen genieten van toegankelijke groene plekken”.

Tot 15 mei 2021 kunnen verenigingen, organisaties en lokale besturen projectvoorstellen indienen. Meer informatie over ‘Projectsubsidies Groene Rand’ vind je op de website van Natuur en Bos.

Heldenbos
Minister Demir plantte voor de gelegenheid ook een boom in het nieuwe Heldenbos in Halle. “Het idee komt van burgerinitiatief ‘bedanktmerci’. Dat is een ode aan de mensen die ons door de pandemie hebben gesleurd”, zegt Zuhal Demir. Begin februari gingen aan het Lembeekbos al zo’n 5.400 boompjes de grond in. Het nieuw stukje bos bevindt zich ook op een boogscheut van het Hallerbos. Vlaanderen hoopt in de toekomst verschillende bossen te kunnen verbinden.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.