Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee verdachten van gewapende overvallen in Sint-Pieters-Leeuw opgepakt

Twee verdachten van gewapende overvallen in Sint-Pieters-Leeuw opgepakt

De politie heeft twee verdachten opgepakt na een reeks gewapende overvallen in Sint-Pieters-Leeuw. Het duo komt ook in aanmerking voor gelijkaardige feiten in Dilbeek. De twee mannen worden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Het parket van Halle-Vilvoorde vraagt hun aanhouding.

Sint-Pieters-Leeuw werd de voorbije weken geteisterd door een reeks gewapende overvallen. De daders sloegen toe in drankenhandel Roby-Drinks in Negenmanneke en twee keer aan het Belfius-filiaal in de Pastorijstraat in het centrum van de gemeente. “In dit dossier zijn twee mannen van 34 jaar gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij deze feiten”, meldt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde.

Het duo komt ook in aanmerking voor twee gelijkaardige gewapende overvallen op het grondgebied van Dilbeek. “Op 15 augustus gebeurde er een overval aan het filiaal van Belfius op de Itterbeeksebaan. Maandag gebeurde er één aan het kantoor van bpost op de Ninoofsesteenweg”, verduidelijkt Lievens. “De daders hanteerden daarbij dezelfde handelswijze als bij eerdere overvallen in Sint-Pieters-Leeuw. Ze lieten hun slachtoffers geld afhalen en overhandigen onder bedreiging van een wapen.”