project_steenweg_nieuwstraat.png

Tweede nieuwbouwproject aan bekend kruispunt in Asse

din 13 nov 2018

Aan het bekende kruispunt van de Steenweg met de Nieuwstraat in Asse, komt een tweede nieuwbouwproject. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Drie gebouwen ruimen plaats voor dertig appartementen en handelsruimten. Een parking aan het kruispunt wordt omgevormd tot een parkje.

De drie gebouwen liggen langs de Steenweg. Twee ervan staan al een tijdje leeg en ook het verzekeringskantoor verhuist straks. Als alles volgens plan verloopt gaan de gebouwen begin 2019 tegen de vlakte. Op dezelfde plek verrijzen dan zo'n dertig appartementen en enkele handelsruimten. De galerij van het Sint-Maartenssteegje wordt niet in de plannen betrokken.

De projectontwikkelaar moet van de gemeente Asse verplicht een ondergrondse parkeergarage bouwen. De inrit daarvan zal tussen de kerk en de nieuwbouw liggen. De grijze parking wordt vlakbij de gebouwen wordt omgetoverd tot een parkje. De gemeenteraad moet het licht wel nog op groen zetten.

Het is het tweede grote nieuwbouwproject aan het bekende kruispunt van de Steenweg en de Nieuwstraat. Aan de overzijde start binnenkort het nieuwbouwproject Ter'Asse met 52 appartementen en 8 handelsruimten.