twice_upon_a_castle.jpg

Twice upon a Castle

zon 22 maa 2015

Het indrukwekkende kasteel van Gaasbeek komt dit voorjaar opnieuw tot leven tijdens 'Twice upon a Castle'. Van 1 april tot 8 november laat het kasteel zijn eeuwenoude herinneringen aan zijn voormalige bewoners los op de bezoekers.

Wat als de stenen konden spreken? In 2014 gaf het Britse theatergezelschap en kunstenaarscollectief WildWorks een stem aan het Kasteel van Gaasbeek en bracht het de geschiedenis van deze plek op een magische manier weer tot leven. Het project heette 'Once upon a Castle' en werd een denderend succes. Het lokte bijna 35.000 bezoekers naar Gaasbeek.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"27624","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"374","width":"610"}}]]

Het project krijgt nu een vervolg. Vanaf 1 april laat het kasteel opnieuw zijn eeuwenoude herinneringen aan voormalige bewoners los op de bezoekers en daagt het hen bovendien uit om zelf een rol in het  verhaal te spelen. Jeroen D’hoe schreef een meeslepende muziekscore en Tim Van Steenbergen strooide enkele verbluffende theaterkostuums over de kasteelzalen uit. Een aantal ruimtes werd volledig hertekend zodat het parcours een flinke ‘boost’ krijgt.

Twice upon a Castle belooft een spannend, grensverleggend project te worden voor jong en oud, waarin mensen en erfgoed elkaar ontmoeten.