Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Uitbreiding Het Zeen verdubbelt toegankelijk groen in Sterrebeek

 

Uitbreiding Het Zeen verdubbelt toegankelijk groen in Sterrebeek

In Sterrebeek is de nieuwe belevingsnatuur aan Het Zeen feestelijk geopend. Het terrein aan de Kleine Maalbeek is acht hectare groot. Door de uitbreiding telt de deelgemeente van Zaventem nu vijftien hectare toegankelijk groen.

In 2017 werd de Kleine Maalbeek gesaneerd door de Vlaamse Milieumaatschappij. “Door de herprofilering van de beek ontstond een bredere bedding en vochtige stukken die wateroverlast moeten vermijden”, vertelt burgemeester Ingrid Holemans. “Een akker en een klein vergeten bosje aan de beek hebben we omgevormd tot acht hectare gloednieuwe belevingsnatuur.” Eerder werd een park naast de sportterreinen al heringericht. Zo telt Het Zeen vijftien hectare toegankelijke groenzone.

De nieuwe groenzone werd ingericht met fiets- en wandelpaden, bloemenweides en een zelfplukboomgaard. “De vlonderpaden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers”, vult schepen Bart Dewandeleer aan. “Ook aan de allerkleinste hebben we gedacht met speelheuvels, een speelweide en een wilgenhut. In het nieuw aangeplante speelbos kunnen kinderen over enkele jaren ravotten.” Toch is niet elk stukje van het terrein toegankelijk. “We hebben bewust gekozen om een deel van het bos af te schermen voor bezoekers, omdat de biodiversiteitswaarde er hoog is”, duidt gedeputeerde voor Leefmilieu Bart Nevens.

De gemeente Zaventem, Natuur en Bos, de Vlaamse Milieumaatschappij en de provincie Vlaams-Brabant telden samen ruim 1 miljoen euro neer voor het project. Regionaal Landschap Brabantse Kouters coördineerde het project.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.