brand_londerzeel2.jpg

Uitgebrande bakkerij Lantmännen in Londerzeel wordt heropgebouwd

vrij 19 jun 2015

Lantmännen Unibake wil de vestiging in Londerzeel heropbouwen. Dat heeft de directie vandaag aan het personeel laten weten. Ook voor hen is er een oplossing gevonden.

De brand legde de vestiging van Lantmännen Unibake in Londerzeel volledig in as. Bij de werknemers heerste er gisteren grote onrust over de toekomst van de vestiging. Maar vandaag lichtte de directie de werknemers in over de toekomstplannen. “Als Belgisch management is het absoluut onze betrachting om zo snel mogelijk alles opnieuw op te bouwen”, zei directeur Lieven Breemeersch.

Lantmännen wil dus in Londerzeel blijven en dat is goed nieuws voor de 180 werknemers. Maar de heropbouw zal nog een tijdje duren. De productie wordt voorlopig opgevangen in de vestigingen in Brussel en Moeskroen en bij enkele toeleveranciers. “Een deel van het personeel wordt daarom overgeheveld naar de andere vestigingen. Wie niet elders aan de slag kan, is voorlopig economisch werkloos. Maar het inkomensverlies zal bijgepast worden", aldus Breemeersch.