dilbeek_transport_4.jpg

Uitzonderlijk transport langs overweg Dilbeek

vrij 20 feb 2015
In Dilbeek stond spoorwegbeheerder Infrabel vannacht voor een moeilijke opdracht. Twee vrachtwagens geladen met grote stroomgeneratoren moesten er over de spooroverweg ter hoogte van het station. Daarvoor moest Infrabel eerst de bovenleiding uitschakelen en optillen. 
 

Op de vrachtwagen lagen stroomgeneratoren, goed voor een lading van 6 meter hoog. Dat is ongeveer één meter te hoog om probleemloos de overweg over te geraken. Medewerkers van Infrabel moesten daarom eerst de bovenleiding uitschakelen en nadien opheffen met een kraan. Een klus die met de nodige precisie moet gebeuren als je weet dat er een stevige mechanische en elektrische spanning van 3000 Volt op de kabels zit. 
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"26305","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]
 
Volgens Infrabel verliep de hele ingreep volgens plan en konden de twee vrachtwagens rond half drie vannacht de overweg oversteken. Nadien werd alles opnieuw hersteld, zodat de eerste trein rond 5u30 vanochtend zonder probleem voorbij kon rijden.
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"26306","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]