kind.png

Uniek project plooifietsen basisschool Huizingen

don 18 sep 2014

De Gemeentelijke Basisschool van Huizingen, een deelgemeente van Beersel,  is tweede geworden in een internationale wedstrijd van plooifietsbouwer Dahon. De basisschool won die prijs dankzij een uniek project waarbij plooifietsen werden aangekocht op om schooluitstap te gaan.

Deze week is het de week van de mobiliteit. De Gemeentelijke Basisschool van Huizingen zet al enkele jaren in op duurzame mobiliteit. Zo schafte de school in 2012 vijftien plooifietsen aan.  "Vervoer is doorgaans een zware kost in het schoolbudget.  Daarom hebben we beslist te investeren in fietsen", zegt Greta Debremaeker, directeur van de gemeentelijke basisschool van Huizingen. 

Het station van Huizingen ligt dichtbij de school. Als de kinderen op uitstap gaan naar Brussel, nemen ze de plooifiets mee op de trein. Ook andere scholen mogen de fietsen gebruiken.  “De provincie heeft het project immers voor 5000 euro gesubsidieerd en dus mogen ook andere scholen er van genieten”, zegt schepen van mobiliteit Jo Vandermeylen. 

Plooifietsbouwer Dahon ging via een internationale wedstrijd op zoek naar originele plooifietsprojecten. Het project van de basisschool maakte indruk en kaapte de tweede prijs weg: een nieuwe plooifiets. De school zal de fiets telkens 3 maanden uitlenen aan een bekende Vlaams-Brabander die foto's moeten nemen met de fiets. Op die manier krijgen plooifietsen extra aandacht.