Unizo dient bezwaar in tegen wijziging bestemmingsplan Heizel

7 jaar geleden

Unizo gaat een bezwaar indienen tegen het gewijzigde bestemmingsplan voor de realisatie van het  winkelcentrum NEO op de Heizel. De ondernemersorganisatie heeft het over een megalomaan project dat nefast is voor de handel en de mobiliteit in en rond de hoofdstad.

Unizo benadrukt dat het niet gekant is tegen een versterking van de toeristische aantrekkingskracht van de Heizel. Dus een nieuw voetbalstadion, een congrescentrum en hotels zijn voor de ondernemersorganisatie allemaal prima ideeën. Maar het winkelcomplex Neo, dat zo'n 70.000 vierkante meter groot zal zijn, ziet Unizo niet zitten. "Dit is nefast voor de economische leefbaarheid van de kleinhandel in het gewest. En het zal ook grote gevolgen hebben voor de mobiliteit", aldus Unizo in een persbericht.

Bovendien is het businessplan op los zand gebouwd. Als Neo flopt, zal de Brusselse regering de schulden moeten financieren.  De ondernemersorganisatie suggereert de Brusselse regering dan ook de plannen voor Neo te schrappen. Dan hoeft het bestemmingsplan ook niet gewijzigd te worden en kan het gewest eerstdaags starten met de ontwikkeling van het Heizelplateau.