steenweg_op_halle_beersel2.jpg

Unizo wil snelle heropening Steenweg naar Halle

din 17 maa 2015

De zelfstandigenorganisatie Unizo dringt aan op een snelle herstelling van de Steenweg naar Halle (N231) in Alsemberg. 

Begin vorige maand werd de Steenweg op Halle ter hoogte van garage Lebeau afgesloten.  Na het gemeentebestuur van Beersel heeft nu ook de zelfstandigenorganisatie Unizo in een brief erop aangedrongen om de weg opnieuw open te stellen. Maar Wegen en Verkeer kan daar voorlopig niet op ingaan omdat de toestand onder de gewestweg onbekend is. (Lees ook : ‘Steenweg op Halle blijft afgesloten voor veiligheid’)

Maar toch dringt Unizo aan op overleg met de bevoegde instanties. “De frustraties als gevolg van de onduidelijkheid van de reden en vooral de timing van de eventuele aanpak en duur van de werken is enorm. Zo zitten bijvoorbeeld de modewinkels vast aan voorjaarscollecties die ruim zes maanden geleden besteld zijn. Ook andere seizoenartikelen en ondernemingen die een dagdagelijks aanbod voorzien lijden ernstige omzetdalingen. Een snelle aanpak is dus op zijn plaats. Bovendien leeft ook bij bewoners veel ongenoegen over de onduidelijke situatie en verhoogde passage in woonwijken”, zegt Han Vloeberghs van Unizo.

In een brief oppert Unizo om eventueel eenrichtingverkeer in te voeren op de Steenweg naar Halle. Ook een tijdelijke brug wordt als voorbeeld geopperd.