Uplace “Light”: Katia Segers vindt geen gehoor bij minister Muyters

don 14 dec 2017

In de commissie Economie van het Vlaams Parlement is vanmorgen achter gesloten deuren gediscussieerd over Uplace, het omstreden winkelcomplex dat zou worden gebouwd in Machelen, vlakbij het viaduct van Vilvoorde. Parlementslid Katia Segers (sp.a) uit Liedekerke eiste uitleg van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) over de hypothese van een Uplace “Light”, een afgeslankte versie van het complex, maar kreeg geen bevredigend antwoord.

Vorige week raakte bekend dat Vlaams minister van Economie Muyters een bemiddelaar heeft aangesteld om zowel met Uplace als met de belangrijkste tegenstanders over een oplossing te onderhandelen, nu het er naar uitziet dat de Raad van State het oorspronkelijke plan zal afkeuren. Het resultaat zou een afgeslankte versie zijn, een soort Uplace Light, zonder hotel, met 70 procent minder kantoren en 10 procent minder winkels.

Minister Muyters wilde volgens parlementslid Katia Segers uit Liedekerke niet antwoorden op de vraag of de Vlaamse regering achter zo'n Uplace Light staat. Segers formuleerde het aan onze redactie als volgt: “De minister heeft zich niet uitgesproken. Hij zegt enkel: ik heb het rondgedeeld aan de collega’s en we hebben nog geen standpunt bepaald. Opnieuw heel veel mist, en ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat de piste die daar wordt naar voren geschoven, een Uplace Light, nu de bedoeling is.” Katia Segers hekelt ook dat” de Vlaamse regering maar pogingen blijft doen om dit te redden, terwijl er totaal geen maatschappelijk draagvlak meer is voor zo'n megalomaan project.”