urbanus2.png

Urbanus start nieuwe festivaltournee op Pinkpop

maa 15 jun 2015

De Tollembeekse lolbroek gaat deze zomer opnieuw op tournee met de Vlaams-Brabantse/Brusselse rockgroep De Fanfaar.  De start gaven ze zondag op Pinkpop in het Nederlandse Landgraaf.

Urbanus blijft Urbanus en kon het dan ook niet nalaten om de draak te steken met de annulering van het optreden van de Foo Fighters door een beenbreuk van zanger Dave Grohl. “Wat een mietje. Ik heb een nagelke gebroken en ik sta hier wel”, grapte de beroemdste inwoner van Tollembeek. Ook wou hij halverwege het optreden enkel terugkomen als hij één miljoen euro extra kreeg. Een knipoog naar de gage die Dave Grohl en de zijnen aanvankelijk eisten.

Ook de volgende weken beklimmen Urbanus en de Fanfaar tal van festivalpodia. In onze regio kan je Urbanus aan het werk zien tijdens de Vijfhoekfeesten (14/08 Tollembeek), Pop@park (15/08 Zaventem) en het Gordelfestival (06/09 Huizingen). Ook vorig jaar schuimde Urbanus de festivalpodia af. Een muzikaal huwelijk dat blijkbaar naar meer smaakte. (Bekijk ook de reportage: ‘Urbanus rockt met De Fanfaar’)