Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

UZ Brussel wordt grondig vernieuwd

UZ Brussel wordt grondig vernieuwd

Het UZ Brussel, op de grens van Wemmel en Jette, wordt de komende jaren grondig vernieuwd. Dit voorjaar zijn de werken eindelijk begonnen. Bestaande gebouwen worden afgebroken, nieuwe worden opgetrokken. Tegen 2027 moet alles klaar zijn. Prijskaartje van de operatie: 345 miljoen euro.

Het bouwproject van het UZ Brussel bestaat uit twee grote delen. Een eerste is het nieuwe ontvangstgebouw. Naast de inkomhal zal het gebouw ook de administratie van het ziekenhuis huisvesten. De jaren nadien wordt ook een nieuw Medisch Technisch Blok opgetrokken.

Dat gebouw schept 67.000 vierkante meter extra zorgoppervlakte. In het gebouw zal de medische beeldvorming, het oncologisch centrum, intensieve geneeskunde, hemodialyse, anatomo-pathologie, het operatiekwartier, het chirurgisch dagziekenhuis, het cathlab en de logistiek ondersteunende diensten ondergebracht worden.

Tot slot wil het UZ Brussel vooral een veel huiselijkere omgeving creëren met foto's en kunstwerken. Ook de omgeving van het ziekenhuis wordt in een groener kleedje gestopt.