vrouwe_justitia_justitie_0.jpg

Vader krijgt twee jaar met uitstel voor aanranding tienerdochter

3 jaar geleden

Een vader uit Halle is veroordeeld tot 2 jaar cel met uitstel onder voorwaarden voor de aanranding van zijn tienerdochter. De man misbruikte zijn dochter gedurende een periode van vijf maanden, maar deed dat naar eigen zeggen om zijn dochter, die worstelde met zichzelf, duidelijk te maken dat ze niets had om zich over te schamen.

Het meisje hield het misbruik voor zichzelf, maar bij een ruzie kwam het verhaal naar boven. De moeder van het meisje verplichtte de man om zichzelf aan te geven bij de politie, wat de vader ook deed. Het parket startte een onderzoek en de man startte op eigen initiatief een behandeling.

Op zijn proces verklaarde de man dat hij zijn dochter had gestreeld en gekust. “Mijn cliënt voelde zich niet seksueel aangetrokken tot zijn dochter”, pleitte zijn advocaat. “Hij probeerde het meisje, dat worstelde met zichzelf, duidelijk te maken dat ze niets had om zich over te schamen. Hij beseft zeer goed dat dit ontoelaatbaar was.”

De verdediging vroeg de rechtbank om een probatie-opschorting, maar dat vond de rechtbank een te milde straf. De man werd vandaag veroordeeld tot 2 jaar cel met probatie-uitstel.