Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vakbonden bpost voeren actie tegen personeelstekort

Vakbonden bpost voeren actie tegen personeelstekort

De vakbonden van bpost voeren vandaag actie tegen het nijpende personeelstekort aan de loketten in Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbos en Dilbeek. Ze delen er citroenen uit als symbool voor de uitpersing van het personeel.

“Sinds een aantal maanden zijn de postkantoren onbemand”, vertelt Rudy Arnalsteen van het ACOD. “De loketbediendes doen er alles aan om de dienstverlening te blijven verzekeren, maar zo kan het niet verder. De vakbonden zouden kunnen tot staking oproepen maar, uit respect voor het cliënteel, hebben wij samen met het personeel beslist om tot een alternatieve actie over te gaan.” De vakbonden delen daarom vandaag aan de postkantoren van Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbos en Dilbeek citroenen uit aan de klanten. “We doen dat om aan te tonen dat het personeel uitgeperst wordt als een citroen. 

Aan de directie vragen wij alles in het werk te stellen om aan de verzuchtingen van het personeel tegemoet te komen, zodat zij de middelen krijgen om de dienstverlening op een degelijke manier te kunnen verzekeren”.