Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Van Eyken na verhoor sabotage moordonderzoek vrijgelaten

Van Eyken na verhoor sabotage moordonderzoek vrijgelaten

Vlaams parlementslid en oud-burgemeester van Linkebeek Christian Van Eyken en zijn echtgenote zijn vrijgelaten na verhoor. Het pasgetrouwde koppel moet zich vanaf maandag verantwoorden voor de moord op de toenmalige echtgenoot van de vrouw en werd gisteren opgepakt voor verhoor. Ze werden urenlang ondervraagd in een onderzoek naar de mogelijke sabotage van het moordonderzoek.

Enkele maanden geleden werd een dvd met bewijsmateriaal in het moordonderzoek vernield. Het parket opende een gerechtelijk onderzoek en ging gisteren over tot de ondervraging van de twee moordverdachten.

“Er zijn gisteren verschillende verhoren uitgevoerd”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. “Voorlopig is er niemand in verdenking gesteld. De twee werden na verhoor vrijgelaten.”

De toenmalige echtgenoot van Van Eykens nieuwe vrouw werd in 2014 dood terug gevonden in zijn appartement aan zee. Hij kwam om het leven door een kogel in het hoofd. Op camerabeelden was te zien hoe Van Eyken het appartement binnenstapt en even later samen met zijn nieuwe echtgenote het appartement verlaat.