van_ginderdeuren_filip.jpg

Van Ginderdeuren wordt intern afgerekend, meent N-VA-Lennik Kwadraat

zat 18 jul 2015

De maskers bij Open VLD vallen af, meent N-VA-Lennik Kwadraat. Volgens de oppositiepartij wordt schepen Van Ginderdeuren om partijpolitieke motieven opzij gezet door zijn eigen partij.

Burgemeester De Knop van Lennik wil voorlopig nog niet weten van een terugkeer van schepen Van Ginderdeuren. Ze wil eerst meer duidelijkheid over de strafrechtelijke procedure die momenteel loopt tegen de schepen. Van Ginderdeuren wordt verdacht van valsheid in geschrifte en verduistering maar werd intussen vrijgelaten onder voorwaarden.  (Bekijk ook de reportage: ‘De Knop wenst uitstel voor terugkeer schepen Van Ginderdeuren’)

Van Ginderdeuren wil opnieuw aan de slag als schepen maar daar wil zijn partij Open VLD in Lennik dus voorlopig niet van weten. Volgens oppositiepartij N-VA-Lennik Kwadraat gaat het om een interne afrekening waardoor burgemeester De Knop de gemeentelijke stabiliteit op het spel zet. "Dat De Knop de collegezitting geschorst heeft nadat ook schepen Van Ginderdeuren was komen opdagen, is ondemocratisch en getuigt van weinig respect voor onze instellingen. Bovendien was deze beslissing onwettig en onzinnig”, zegt Geert De Cuyper van N-VA-Lennik Kwadraat. Volgens hem is de burgemeester vooral bezig met haar eigen politieke carrière en niet met het belang van de Lennikenaren.