doomst.jpg

Van Rompuy (CD&V) mag terug naar Vlaams Parlement, Doomst (CD&V) niet

zon 26 mei 2019

Beerselnaar Peter Van Rompuy mag voor CD&V opnieuw naar het Vlaams Parlement.  Het verblijf van Michel Doomst, burgemeester van Gooik, in dat halfrond wordt niet verlengd.

“Dat de anti-politiek zo zou zegevieren, dat had ik niet zien aankomen”, aldus Michel Doomst van CD&V. “Ik denk dat er een duidelijk signaal is gegeven waar we met z’n allen vanaf morgen mee aan de slag moeten.” Doomst, die op de vierde plaats stond op de lijst voor het Vlaams parlement voor CD&V, haalt geen zetel. “Dat is niet alleen voor mij een jammerlijke zaak, maar ook zonde voor het Pajottenland. Maar anderzijds is het niet helemaal onverwacht. Ik wist dat als onze partij in Vlaams-Brabant terrein zou verliezen, dat wellicht ten koste van mij zou gaan.”

Peter Van Rompuy uit Beersel, CD&V-lijstrekker voor het Vlaams Parlement in Vlaams-Brabant zit straks wel opnieuw in het Vlaams parlement. Maar de gewezen fractieleider van de Christendemocraten beseft maar al te goed dat ook zijn partij gisteren in de hoek zat waar de klappen vielen. "Persoonlijk heb ik een mooi resultaat kunnen halen met 25.000 voorkeurstemmen", zegt Van Rompuy. "Daarmee ben ik nu de derde populairste lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in Vlaams-Brabant maar dat neemt niet weg dat er een duidelijk signaal gestuurd is door de kiezer, dat we ernstig nemen en waar we ook naar gaan luisteren. We moeten daar een goed onderzoek naar doen en op basis daarvan opnieuw vooruit moeten zetten."