ba10.jpg

Vanaf vandaag meer vluchten over Noord- en Oostrand

don 2 apr 2015

Vanaf vandaag vliegen er opnieuw meer vliegtuigen over de Noord- en Oostrand. 

Een Brusselse rechter besliste vorige zomer om twee routes over Brussel uit het plan-Wathelet te schrappen. Tegen die twee routes was er vooral vanuit Brussel veel protest. Het Brusselse Gewest eiste geen dwangsommen maar wou wel een snelle oplossing. En dus besliste mobiliteitsminister Galant om opnieuw de oude routes te activeren.

“Het gaat om de routes van voor 6 februari 2014. Dus de kanaalroute en de zogenaamde brede bocht naar links worden afgeschaft. Daardoor zullen de Oost- en Noordrand opnieuw meer hinder te verwerken krijgen”, bevestigde Dominique Dehaene van Belgocontrol enkele weken geleden op RINGtv. (Bekijk ook de reportage: ‘Opnieuw meer vluchten over Oost- en Noordrand’)

Actiegroepen wijzen erop dat het onverantwoord is om nog langer vluchten toe te staan boven de Noordrand. “Wij in Diegem, Haren, Kassei, Koningslo, Strombeek, Wemmel…zijn al 20 jaar slachtoffer van de uitbreiding van de luchthaven. Door de nabijheid van de Ring en de luchthaven is de problematiek rond fijn stof in deze regio problematisch geworden”, zegt Fred Luyckx van ‘Zo Mobiel Lef’ in een reactie.