Vandaag start nieuwe editie van '1 dag niet’ tegen woninginbraken

maa 9 nov 2015

Vanaf vandaag tot 15 november loopt opnieuw de actie ‘Een dag niet’. Daarbij worden we via allerlei initiatieven gesensibiliseerd om onze woning beter te beveiligen tegen woninginbraken. Het hoogtepunt van de actie is op vrijdag 13 november. 

Woninginbraken zijn al jaren een probleem in de rand rond Brussel. Maar ook elders in het land blijft het aantal inbraken toenemen. Zo telde de federale politie vorig jaar 71.753 feiten. Juwelen, geld en multimedia zijn de goederen die het vaakst gestolen worden.

Daarom wordt voor de tweede keer de nationale actie ‘1 dag niet’ tegen woninginbraken georganiseerd. Vanaf vandaag tot 15 november worden er overal in het land preventieve acties georganiseerd. Een overzicht van de activiteiten in onze regio.

Halle

In Halle wordt er op 13/11 een infoavond georganiseerd in het stadhuis rond het thema: ‘Hoe beveilig ik mijn woning tegen inbraak?’. Op strategische plaatsen worden er informatieborden geplaatst. En de wijkinspecteurs controleren een aantal woningen in hun wijk.

Ternat

De politie en de gemeentelijke dienst Veiligheid en Preventie slaan de handen in elkaar om burgers te sensibiliseren over de inbraakgevoeligheid van hun huis. Er worden
huis-aan-huisbezoeken afgewerkt op 13 november

Kampenhout

Op 13/11 krijgen de shoppers in de winkelzone van Kampenhout-Sas een boodschappentas ‘1 dag niet’ aangeboden. Er wordt even stilgestaan bij diefstalveiligheid, tijdens het winkelen en thuis.

Grimbergen

In Grimbergen worden de inwoners deze week via digitale borden opgeroepen om preventieve maatregelen te nemen.

Machelen

In Machelen wordt er op 29/11 een infoavond georganiseerd rond inbraakpreventie.